Agenda

 • 17 feb 2021

  Bezinningsprogramma veertigdagentijd Janskerk

  Van Aswoensdag tot 1e paasdag zal er elke dag op de website van de Janskerkgemeente een van de veertig variaties van de componist Steigleder op het Onze Vader te horen zijn.

  Van Aswoensdag tot 1e paasdag zal er elke dag op de website van de Janskerkgemeente een van de veertig variaties van de componist Steigleder op het Onze Vader te horen zijn. Deze variaties zijn uitgevoerd door Laurens de Man op diverse orgels door heel Nederland.

 • 30 jan 2021

  Interview bij online talkshow 'KomNaDeMarkt'

  Dromers, denkers, doeners... op zaterdagmiddag schuiven bekende en onbekende Nieuwegeiners aan bij Oscar Kocken en brengen hun inspirerende verhalen voor het voetlicht.
  Elea zal te gast zijn bij live online talkshow 'KomNaDeMarkt' door Oscar Kocken.

  Van de website:

  In de talkshow KOMNaDeMarkt gaat theatermaker Oscar Kocken (bekend van o.a. Spijkers Met Koppen) op zoek naar wat er écht speelt en leeft in en rondom Nieuwegein. KOM lekker bij in ons theater na het shoppen op de markt, elke laatste zaterdag van de maand om 16.00 uur.

  Dromers, denkers, doeners… op zaterdagmiddag schuiven bekende en onbekende Nieuwegeiners aan bij Oscar Kocken en brengen hun inspirerende verhalen voor het voetlicht.

  De eerste gasten van KOMNaDeMarkt op zaterdag 30 januari zijn bekend! Kunstenaar Herman Kuijer ontwierp 35 jaar geleden het kunstwerk voor De oude Kom. Nu is het tijdens de eerste coronagolf vlak voor de sloop van het oude gebouw, overgebracht naar de foyer van de nieuwe KOM. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente, ook wethouder John van Engelen is te gast.

 • 24 dec 2020

  Intiem kerstconcert in achtertuinen

  Live kerstmuziek in de intieme setting van privéachtertuinen

  Met de huidige lockdown is het ons ontnomen, door de stad te struinen met opstaande kraag en tussen lichtjes en marktkraampjes een kerstkoor te horen zingen. Live muziek is niet langer iets dat we toevallig tegenkomen.

  In deze concertserie de dag voor kerstmis, bezoekt Elea Bekkers met pianist en organist Laurens de Man een aantal achtertuinen, zodat mensen vanuit het raam kunnen genieten van live kerstmuziek in een intieme outdoorsetting.

 • 23 nov 2020

  Muzikale omlijsting uitvaartplechtigheid

  Troostende muzikale omlijsting bij een intiem afscheid op begraafplaats IJsselhof te Gouda

 • 18 nov 2020

  Lay Down Concert

  Als onderdeel van de Wellbeing Week van Utrecht University kan men liggend luisteren naar een programma van stiltemuziek en meditatieve liederen.

  Om aandacht te schenken aan het welzijn van studenten en dit op een laagdrempelige manier en in verschillende vormen bespreekbaar te maken, organiseert de Universiteit Utrecht een nieuwe editie van de Wellbeing Week van 16 t/m 20 november.
  .
  Op woensdag 18 november om 20:30 worden studenten uitgenodigd om, liggend op een matje, oorspronkelijk in de Janskerk maar, door de pandemie, nu in hun eigen stekkie, naar een meditatief concert te luisteren met slaap-en rustliedjes uit vele verschillende hoeken: Annie MG Schmidt;  Gagi Petrovic; Chick Corea; Hendrik Andriessen.
  .
  Na de YouTubepremière, die exclusief voor de studenten is, zal het concert openbaar komen en kan eenieder rustig liggend of met een grote mok thee onder een dekentje, luisteren naar Laurens de Man op piano en orgel, Gidon Nunes Vaz op trompet en Elea Bekkers als zangeres.

 • 26 oct 2020

  Schoonheid en Troost

  De Janskerkgemeente kiest bij de vieringscyclus 'Schoonheid en Troost' steeds vier verschillende kunstwerken uit variërende disciplines. Dit keer: muziek.

  Wesendoncklieder van Wagner

  zang: Elea Bekkers

  piano: Laurens de Man

  Van de website van de Janskerkgemeente:

  In deze sombere herfstmaand zoeken we troost en verlichting bij kunst, bij schoonheid. De vraag die daarbij opkomt: Hoe ontmoeten we God in schoonheid? Wat verstaan we eigenlijk onder schoonheid? En hoe werkt schoonheid helend in ons weerbarstige bestaan? Hoe houden we het uit met dat wat niet maakbaar is, wat schuurt en pijn doet, met de ervaringen van leegte en gemis, van angst en eenzaamheid? Ooit schreef Rudolf Bohren een theologische esthetiek onder de titel ‘Daβ Gott schön werde’. Waarbij goedheid en waarheid uiteindelijk leiden tot schoonheid. Daarmee wordt dit ook een eschatologisch thema. Hoe werpt kunst een blik vooruit op een wereld die klopt? En hoe helpt kunst om dit gebroken bestaan uit te houden? Hoe werkt heling? Wat is heel?

 • 27 sep 2020

  STAAN&OPVALLEN NKK NXT

  NKK NXT maakt onder de vleugels van het Nederlands Kamerkoor een nieuwe voorstelling met als uitgangspunt de toekomst van de vocale ensemblemuziek.

  Hoe vaak kijk jij in de spiegel? Wil je opvallen, of ga je liever op in de menigte? En waarom streven zoveel vrouwen hetzelfde schoonheidsideaal na? STAAN EN OPVALLEN is de nieuwe voorstelling van NKK NXT, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Een voorstelling over vrouwelijke kracht en de vrouwelijke stem, over blending in en standing out. Over een moderne tijd waarin iedereen standaard in overload lijkt te werken, maar waar we op zoek gaan naar de stilte. 9 jonge zangeressen gaan de uitdaging aan om een nieuwe voorstelling te creëren waar de toekomst van ensemblemuziek centraal staat. In een maatschappij waarin iedereen een digitale spiegel op zakformaat meedraagt, houdt NKK NXT zowel publiek als de maatschappij een andere spiegel voor. STAAN EN OPVALLEN is herkenbaar, grappig, bij vlagen pijnlijk en vooral ontroerend.
  In samenwerking met:
  Veronika Akhmetchina
  Viktoria Nikolova
  Hansje van Welbergen
  Sylvia Boone
  Marleen van Os
  Celine Janssen
  Channe Visscher
  Nicky de Bie
  Nederlands Kamerkoor